Убити са двама сирийски войници и седем са ранени

Двама военнослужещи от сирийската армия бяха убити и седем са ранени в резултат на обстрела от страна на джихадистите в Идлиб
„Независимо от факта, че от 00.00 часа на 18 май въоръжените сили на Сирия едностранно прекратиха стрелбата си в зоната за примирие, нарушенията от страна на незаконни въоръжени групировки продължават.“, заяви Виктор Купчишин, ръководител на Руския център за помирение на воюващите страни в Сирия.  
В рамките на последните 24 часа, терористите са обстрелвали селищата Руиет-Ескандър, Хамамят, Ардаш-Даг, Джуб-е-Зар, Нахшеб, Акч-Баер, И-ел-Хамам и Сафсафа в провинция Латкия В провинция Идлиб са обстрелвани селищата Хуис, Хама и Зафар Ел-Кабир.
Купчишин подчерта, че ЦПВС настоява командирите на незаконни въоръжени групи да се откажат от въоръжените провокации и да тръгнат по пътя на мирното уреждане на ситуацията в районите под техен контрол.
От 18 май 57 хиляди 975 сирийци, които са избягали от военната служба, включително сред бежанци и бивши членове на незаконни въоръжени групировки, са  амнистирани в Сирия.

Сподели