Путин се присъедини към похода на „Безсмъртния полк“ в Москва

За пета поредна година Владимир Путин се присъедини към марша на „Безсмъртния полк“ в Москва. Както и предишните години, той носи портрета на баща си. Президентът поздрави Генадий Иванов, народен артист на СССР,  Василий Лановой, носител на ордена „Св. Георги  IV степен“, запасен генерал-полковник Сергей Макаров, както и изпълнителен секретар на общо руското обществено движение за увековечаване на паметта на загиналите в защита на Отечеството, Елена Цунаева.
През 2015 г., в навечерието на Деня на победата, в интервю за списание „Руски пионер“, руският лидер разказа спомени за баща си и майка си, как са  воювали, как са оцелели, но и че не са чувствали омраза към немските войници.
Путин сподели, че когато започнала войната, баща му е работил във военно предприятие, където имало така нареченият „резерв“, който освобождавал от задължителна военна служба.
Въпреки това той е написал изявление, че иска да отиде на фронта. Бащата на президента е бил изпратен в отряда за саботажи на НКВД и по време на една от операциите е бил ранен.

Сподели