Пушков: САЩ подготвят война

Сенатор Алексей Пушков смята, че САЩ възнамеряват да повторят „иракския сценарий“ с Иран. „Войната се подготвя“, така той коментира съобщенията за прехвърлянето на 120 хилядна армия в Близкия изток.
Вестник „Ню Йорк Таймс“ обяви намерението на американското военно командване да изпрати 120 000 войници в Близкия изток, за да „съдържат Иран“. Според източник от Пентагона, министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан вече е представил съответен план, а идеологическият му вдъхновител е Джон Болтън съветник по националната сигурност на президента Тръмп.
Пушков е убеден, че Вашингтон планира да повтори иранския сценарий и се готви за война. Той припомни, че през 2003 г., тогавашноят  вицепрезидент на САЩ Дик Чейни заяви, че е „време да превземем Ирак,“  „Те го превзеха, а след това не знаеха как да се оправят.Сега ролята на Чейни се изпълнява от Болтън.“ пише сенатора  в „Туитър“, .“Иран не е Ирак през 2003 г., тук можете да си счупите копия. Да, и световната общност е по-трезва, отколкото тогава, макар и не съвсем,“ последователите на Пушкова също са скептични питайки Европа „Готова ли е да приеме още бежанци?
Също така се съобщава, че Джон Болтън е заплашил Иран с изпращането на авиокомпанията на Авраам Линкълн и на бомбардировачите на самолетите. В отговор ръководителят на венните виздушно-космическите сили на Иран Хюсеин Салами, обеща „ще ударим Съединените щати директно по главата“. 

Сподели