Разцепва ли се БСП – Сливен на началници и милионери срещу членове и симпатизанти?

От достоверен източник в БСП – Сливен научихме, че местните началници привикват актива на партията и ги подлагат на небивал натиск на предстоящите избори да осигурят възможно най-много преференция за Сергей Станишев. Вече са проведени и разговори с местния бизнес, който е близък до БСП и Асен Гагаузов (бивш министър в правителството на Сегей Станишев). Зад гърба на Асен Гагаузов, Деян Дечев и семейство Делибалтови, седи Калоян Паргов с най-мощната организация в Партията – Софийската. Последните седмици лидера на БСП-София често го виждат в заведения, да води сериозни разговори с бивш съдружник на Дмитрий Минев-Руснака, Николай Маринов – Малкия Маргин и Мирослав Александров.
Двамата народни представители на БСП от града, за момента публично пазят дипломатично мълчание за преференциите. Единият е повече от бесен и в тесен кръг пуска по някоя пиперлива политически некоректна реплика по адрес на преседателят на ПЕС. Другият е свикнал да плува във всякакви води и демонстрира пълен неутралитет, но и за миг не изспуска от око посоката на теченията из коридорите на ул. „Вито Позитано“ №20 в София, че овреме да смени курса и опъне платната с попътния вятър.
Стнишев получава сериозна подкрепа и от председателят на Национално движение русофили, но е загадка  как той ще мотивира членовете на организацията да пускат преференции за Станишев, когото открито не понасят предвид фактите, че като министър-председател, даде безплатно български военни бази на САЩ, в ПЕС и ЕП активно подкрепя санкциите срещу Русия и са против миграционната политика и джендър идеологията, които лидера на европейските социалисти прокарва. За Сливен е на 100% сигурно, че местните лидери на русофилите са отговорили на подобна оферта с цветущи  попържни, но не се знае обикновенните членове как ще бъдат мотивирани от централата.
Явно ръководството на БСП- Сливен е бламирало Корнелия Нинова и е разбираема тяхната любов към Станишев. Асен Гагаузов беше министър в кабинета на Станишев, кмет на Сливен и една сериозна част от частният бизнес в града тръгна с тяхна помощ, сега е момента да върнат жеста. Семейство Делибалтови освен дължимата вярност към Асен Гагаузов, имат зъб на Корнелия Нинова, която на Национален съвет публично попиля Вероника Делибалтова (тогава председател на младежкото БСП) с основателна критика за трагичното състояние на младежкото БСП и за това, че младежите мислят само за пари.  
Част от представителките на нежния пол в ръководството на БСП – Сливен също недолюбва председателката на Партията. Те са недоволни, че на  предишните избори за Народно събрание, Нинова беше определила за водач на сливенската листата Таско Ерменков и така им поряза мечтите да станат депутати. Те не обичат и ген. Кольо Милев, който с преференции отвя тях и Деян Дечев, слабост на Асен Гагаузов и представителите на по-специалният пол.
Деян Дечев, професионалният партиец е в най-незавидната ситуация. Две години се овърта и слага на Кирил Добрев. Сега тъкмо му влезе под кожата и заби нож в дясната ръка на Нинова.
По всичко личи, че ръководството на БСП-Сливен се разпорежда с членовете на БСП в града и областта като с крепостни селяни и дебили. За щастие повечето вече не са такива и мислят. Асен Гагаузов бързо забрави фиаското от 2013г. когато на изборите в сливенският МИР вкара едва един депутат и то без да спечели пълен мандат, а с преливане на гласове. На началниците на БСП-Сливен не им пука и за това, че умишлено загубиха кметските избори. Колко пък да са ги загубили, след трансфера в последния момент на Стефан Радев от БСП в ГЕРБ. Да сте чули областният преседател на БСП Асен Гагаузов да критикува кмета на ГЕРБ? Нещо повече, председателят на градската организация на партията Атанас Делибалтов в медийните си изяви не пропуска да похвали кмета от ГЕРБ. Стефан Радев получава и хвалби от общински съветници на БСП, а за подарък получава мълчанието им по най-важните въпроси и гафове в града. Всички граждани на Сливен са свидетели на неофициалната колиция между БСП и ГЕРБ, а „грехът“ на Корнелия Нинова е, че не иска такива коалиции на никакви нива в държавата.
Много от редовите социалисти и комунисти  вместо да гласуват на 26 май за Сергей Станишев и либералите, които окупираха избираемите места в листата на БСП, ще отхвърлят много работа или ще се отдатат на почивка и няма да гласуват. Техният бойкот ще е вот на доверие към Корнелия Нинова и подкрепа за борбата и с либералите в БСП, и връщането на партиотичния социализъм, наследен (за сега само на книга след двоцовия преврат срещу Виденов) от БКП.        

Сподели